Waarom kiest u Ouderen Vakanties

 

Een passende vakantie voor iedereen

Wij hebben voor u een gevarieerd vakantieaanbod samengesteld, met zowel vakanties in Nederland als daarbuiten, in grote en kleine groepen, met de bus en met het vliegtuig. Hierbij hebben wij rekening gehouden met uw wensen op gebied van reistempo, faciliteiten in uw hotel, excursiemogelijkheden en de mogelijkheid om eventueel zorg te ontvangen tijdens uw vakantie.
 

Op vakantie met leeftijdsgenoten

Wij stellen alles in het werk om u een onbezorgde en ontspannen vakantie te bezorgen en houden rekening met de (on)mogelijkheden die nu eenmaal bij een hogere leeftijd horen. Dan is het natuurlijk ook bijzonder prettig wanneer u op reis gaat met leeftijdsgenoten die de vakantie in hetzelfde tempo als u willen beleven. Het plezier van de reis wordt voor een groot deel  bepaald door de samenstelling van het reisgezelschap en de verwachtingen die een ieder heeft van zijn of haar vakantie.


U reist alleen of met een (reis) partner

Op onze vakanties bent u alleen of met een (reis)partner van harte welkom. Wanneer u alleen reist bent u altijd in goed gezelschap en ervaart u de gezelligheid van een groep met, indien gewenst, ook de persoonlijke vrijheid waar u op gesteld bent.


Een mogelijke bijdrage vanuit PGB, ZIN of zorgverzekering

Wij vinden het belangrijk dat onze vakanties voor zoveel mogelijk mensen financieel haalbaar zijn. Ouderen Vakanties is onderdeel van Stichting Het Buitenhof: activiteiten van Stichting Het Buitenhof kunnen op vier manieren betaald worden vanuit eigen middelen, vanuit Persoonsgebonden Budget (PGB), Zorg in Natura (ZIN) en vanuit fondsen. Ouderen Vakanties mag (respijt)zorg en begeleiding leveren voor de indicaties die zijn afgegeven door WMO of WLZ.
 

Zorg in Natura wil zeggen dat een zorginstelling zorg aan u verleent en de administratie regelt. Wanneer u zorg en begeleiding ontvangt van een zorgverlener middels Zorg In Natura, kunnen wij op uw verzoek contact opnemen met de zorgverlener om de zorg en begeleiding over te nemen gedurende uw vakantie. Wij sluiten, in samenspraak met uw zorgverlener, vervolgens een raamovereenkomst af. Inmiddels heeft Stichting Het Buitenhof met ruim 40 zorginstellingen een raamovereenkomst. Hier treft u een lijst aan van deze zorgverleners. Staat uw zorgverlener hier niet tussen, maar bent u wel geïnteresseerd in de mogelijkheden, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Let op: De reguliere zorgverlener is niet verplicht hier zijn/haar medewerking aan te verlenen. Als u uw Persoonsgebonden Budget (PGB) wilt gebruiken, is dit in veel situaties mogelijk. 


Geniet van een onbezorgde en ontspannen vakantie

Ons belangrijkste doel is om u, samen met leeftijdsgenoten, te laten genieten van een onbezorgde vakantie waarbij plezier en gezelligheid voorop staan.Taxiservice: Wanneer u hier prijs op stelt verzorgt Ouderen Vakanties ook het (aangepaste) vervoer naar en van uw hotel, opstapplaats of de luchthaven. 


Alle vakanties worden begeleid door vrijwilligers met ervaring in de zorg

Alle vakanties worden begeleid door vrijwilligers. Onze vrijwilligers ontvangen géén honorarium, maar alle kosten voor vervoer, verblijf en verzorging worden vergoed door Ouderen Vakanties. Minimaal één begeleider per vakantie heeft een achtergrond in de zorg of als verpleegkundige. Het aantal vrijwilligers tijdens een vakantie is gebaseerd op de doelgroep en de gewenste begeleidings- en zorgvraag.


Aangepast tempo

Tijdens al onze vakanties houden wij rekening met reistempo. Dit kan variëren per koffer en reisgezelschap, de reis en excursies worden altijd aangepast naar het tempo van de groep.