Marente Ledenreis Elsloo - de Vrije Vogel

5-daagse vakantie - Elsloo - Nederland

Niveau Groene Koffer 1
Niveau Groene Koffer 1

Reissom vanaf 699,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 01-06-2020

Deze groep bestaat voorlopig uit 2 personen (1 mannen en 1 vrouwen), met een leeftijd tussen de 65 en 69 jaar.

01-06-2020 (Gegarandeerd vertrek)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Ouderen Vakanties gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

Waarom deze vakantie?

 • 3 excursies inbegrepen
 • Verblijf midden in de natuur
 • Inclusief alle maaltijden
 • Speciaal voor leden van Marente!

Op de grens van Zuidoost-Friesland en Zuidwest-Drenthe ligt één van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Dit natuurpark van ruim 6.000 hectare bestaat uit uitgestrekte bossen, heidevelden en stuifzanden en herbergt een grote diversiteit aan dieren en planten. Aan de Friese rand van het Drents-Friese Wold ligt het dorpje Elsloo. Het ‘loo’ verwijst naar ‘bos’ en de naam betekent dus een bos van elzen. Het dorp heeft zo’n 600 inwoners en ligt in een fraai gebied met akkers en meertjes. Met twaalf andere dorpen vormt het de gemeente Ooststellingwerf.

Verblijf

Groepshotel De Vrije Vogel

Aan de rand van het dorp Elsloo ligt het gezellige groepshotel De Vrije Vogel.
De Vrije Vogel bestaat uit twee op zichzelf staande vakantiehotels. U verblijft deze week in De Binnenplaets.
De Binnenplaets is een plaats waar gasten zich snel thuis voelen. Midden in de natuur en omgeven door landerijen, is het een plaats waar u rust kunt vinden. Naast de huiskamer vindt u in het vakantiehuis 10 slaapkamers en maakt u gebruik van het verwarmde en overdekte zwembad. Kortom u bent van harte welkom!

De huiskamer/eetkamer
De ruime en lichte huiskamer is sfeervol ingericht, voorzien van een lekkere loungehoek met tv en houtkachel. Daarnaast heeft de huiskamer een open keuken en een bar. De zaal is ruim en licht; de openslaande deuren geven toegang tot uw eigen terras. De ramen aan de andere kant van de zaal geven uitzicht op de landerijen.

De slaapkamers
Er bevinden zich 8 slaapkamers op de begane grond, allen met eigen badkamer. Kamers B.04 t/m B.08 hebben aangepaste badkamers. Een douchezitje, toiletbeugels, hoog/laag bedden en een draadloos personenoproepsysteem, zijn een greep uit de vele hulpmiddelen die standaard aanwezig zijn. Op de eerste etage bevinden zich 2 kamers met badkamer.

Het zwembad
Als gast van De Vrije Vogel kunt u gebruik maken van het prachtige binnenzwembad. Het bad, van 6 bij 12 meter, is 1,30 diep. De watertemperatuur is 31,0 graden. Gasten met een functiebeperking kunnen gebruik maken van een plafondlift systeem.

Het terras
Vanuit de huiskamer stapt u zo het zonovergoten terras op. Een terras om heerlijk in de zon koffie te drinken of te lunchen. Met de hele groep op het terras BBQ-en of dineren kan ook, of wat dacht u van een glas wijn bij de vuurkorf s-avonds?

Op het terrein vindt u ook nog een dierenweide met paarden en konijnen, een kleine speeltuin een receptie met souvenirshop.

Activiteiten

Wat gaan we doen?

Tijdens ons verblijf brengen we een bezoek aan de Orchideeën Hoeve, een wereld vol kleur en fleur. We genieten van een kop koffie en gebak én van meer dan 3.000 soorten orchideeën, vlinders, tropische vissen, planten, reptielen en vijvers met koikarpers. Een tweede excursie brengt ons naar Museum Staphorst. Dit museum biedt u volop de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden van Staphorst te ontdekken. Zo bekijken we bijvoorbeeld de Staphorstse Klederdracht! Op de 3e excursie dag brengen we een bezoek aan het museum van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In het museum van Kamp Westerbork wordt over het leven in het doorgangskamp verteld. Originele filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp, een tekening van spelende kinderen en vele andere objecten geven een beeld en een gevoel van deze historische plek.

Reissom

Vertrekdatum: 01-06-2020

 • Marente Ledenreis Elsloo - de Vrije Vogel: 699,00
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Nederland: 7,10

Inbegrepen

 • 5-daags verblijf op basis van volpension (vanaf diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 5)
 • Vervoer vanaf 1 opstapplaats in de Bollenstreek naar De Vrije Vogel 
 • Reisbegeleiding
 • Activiteitenprogramma zoals beschreven
 • Ontvangst koffie met Friese oranjekoek
 • Slotdiner met drankje van het huis
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • € 20 reserveringskosten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering (optioneel)
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 16
 • Max. aantal reizigers: 16
 • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

 • Regio Bollenstreek

Marente Ledenreis

Ouderen Vakanties heeft samen met zorginstelling Marente een drietal reizen samengesteld die enkel voor leden van Marente te boeken zijn.

Wie is Marente?

Marente is een zorgorganisatie en biedt zorg en ondersteuning aan ouderen en kwetsbaren in de Duin- en Bollenstreek, Oegstgeest, Voorschoten en Leiden. Zij ondersteunt mensen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en leven. Daarnaast helpt Marente te revalideren of herstellen na een behandeling in het ziekenhuis of bij de huisarts. Voor de meest kwetsbare ouderen biedt Marente verblijf, zorg en behandeling in 10 woonlocaties. Er is echter nog meer mogelijk dan de handen aan het bed en de hulp in huis. Marente biedt een compleet pakket extra's die het leven aangenaam maken. Leden maken voordelig gebruik van handige diensten (aan huis) en ontmoeten elkaar tijdens de talrijke cursussen, activiteiten, uitstapjes en vakanties.

Nog geen lid?

Bent u nog geen lid maar wilt u wel mee op reis? Lid worden kan online via https://marente.nl/ledenvoordeel/word-lid-van-marente of telefonisch via 071-409 32 23.

Het lidmaatschap van Marente levert veel op. In de eerste plaats kunt u gebruik maken van diensten en kortingsregelingen. Ook kunt u voordelig deelnemen aan de cursussen en activiteiten.
Daarnaast valt drie keer per jaar Thuis! - het ledenmagazine van Marente - bij u op de mat. Thuis! inspireert, vertelt over gezond zijn, gezond blijven en brengt u op de hoogte van interessante aanbiedingen.

Het lidmaatschap kost € 23,95 per huishouden, per jaar.

Foto's

 • Accommodatie foto Vrije Vogel 1
 • De vrije vogel zwembad
 • De Vrije Vogel Heide - 900x600
 • De vrije vogel ouderen
 • De vrije vogel verblijf

Vertrekdata:

 • 01-06-2020 (Gegarandeerd vertrek)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Accommodatie foto Vrije Vogel 1De vrije vogel zwembad