Het Coronavirus- Hoe gaan wij hiermee om?

--UPDATE 10 november 2020--

 In verband met alle berichten over het Coronavirus wordt ons regelmatig de vraag gesteld of vakanties doorgaan of geannuleerd worden. Ook wordt ons om (reis)advies gevraagd. Bij alle beslissingen die wij nemen én adviezen die wij geven volgen wij de richtlijnen, noodverordeningen en reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de ANVR en RIVM op. De situatie kan per dag wijzigen, dus houdt onze website goed in de gaten. Mocht een wijziging betrekking hebben op jouw reis, zullen we je natuurlijk direct persoonlijk informeren.

Richtlijn Aangepaste Vakanties
In samenwerking met de Vereniging Gehandicaptenraad Nederland, de belangenvereniging Ieder(in), de ANVR én het RIVM hebben wij een richtlijn opgesteld om een aantal vakanties te kunnen uitvoeren in Nederland. Bekijk hier de richtlijnen.
 

Stichting Het Buitenhof annuleert alle reizen naar het buitenland in 2020

Met pijn in ons hart hebben wij namelijk besloten alle reizen naar het buitenland met vertrek in 2020 te annuleren. Graag willen wij je uitleggen waarom wij dit besluit hebben genomen.

Ook al zijn grenzen weer geopend en is reizen naar het buitenland weer mogelijk, dit geldt voornamelijk voor kleine groepjes zoals gezinnen, echtparen en vrienden. Voor grotere groepen mensen is reizen minder gemakkelijk, omdat veel landen nog strenge(re) voorwaarden hanteren voor het houden van afstand, het dragen van mondkapjes en regels met betrekking tot quarantaine. Dit alles maakt dat het vakantiegevoel minder plezierig is en de gezondheidsrisico’s groter worden.

Wij wensen al onze reizigers een zorgeloze, ontspannen en veilige vakantie toe. Omdat veiligheid van onze reizigers (én onze vrijwilligers) en onbezorgd vakantie vieren bij ons voorop staat, maar we het risico op dit moment nog te groot vinden, zullen reizen naar het buitenland de komende periode nog niet doorgaan. In de huidige omstandigheden kunnen onze reizigers niet langer genieten van hun geboekte reis en komen zij ook steeds vaker het land van hun vakantie niet meer in. Daarbij geldt tevens dat de Richtlijn Aangepaste Vakanties alleen geldt voor reisbestemmingen in Nederland.

Stichting Het Buitenhof annuleert een aantal reizen met bestemming Nederland
Ondanks de recente versoepelingen en de door RIVM goedgekeurde Richtlijn, heeft Stichting Het Buitenhof toch besloten een aantal vakanties met reisbestemming Nederland te annuleren. Dat is natuurlijk heel jammer, maar we willen de zekerheid hebben dat we tijdens jouw vakantie kunnen voldoen aan alle geldende richtlijnen. Ook is gebleken dat sommige accommodaties niet voldoen aan bepaalde voorwaarden en daarom besloten hebben om dit seizoen gesloten te blijven. Is jouw vakantie geannuleerd en wil je toch nog een weekje weg? Kijk op onze website of bel met onze collega’s, we hebben beslist nog wel een plekje beschikbaar op een andere vakantie!

Stichting Het Buitenhof organiseert vakanties in Nederland

Vanaf 1 augustus zullen een aantal vakanties met bestemming in Nederland uitgevoerd worden. Om je goed voor te bereiden op jouw reis willen we je graag informeren over alle maatregelen die we met elkaar moeten nemen als gevolg van het COVID-19 virus. We willen immers graag dat je op een veilige manier kunt genieten van jouw vakantie! Lees hier de maatregelen die wij treffen.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Bekijk hier het protocol Corona Stichting Het Buitenhof

Meer informatie over het Coronavirus