Marente Ledenreis - Noorse Fjorden Zeecruise

8-daagse Zeecruise - Rotterdam - Noorwegen

Reissom vanaf 1.549,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 23-05-2020

Deze groep bestaat voorlopig uit 3 personen (0 mannen en 3 vrouwen), met een leeftijd tussen de 66 en 90 jaar.

23-05-2020 (Beschikbaar)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Ouderen Vakanties gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

Waarom deze vakantie?

De fjorden in Noorwegen zijn mede verantwoordelijk voor de populariteit van Noorwegen als vakantieland en zijn onlosmakelijk met Noorwegen verbonden. De Fjorden onderscheiden Noorwegen met andere berglanden zoals Oostenrijk en Zwitserland en maken het mogelijk om tot ver in het binnenland te kunnen zeevissen. De fjorden bestaan immers uit zout water.
Mensen die al in Noorwegen zijn geweest weten hoe uniek de Noorse Fjorden zijn. Door hun bergachtige kusten met diepe inhammen en steil oplopende rotsen geven de fjorden Noorwegen een machtig en schitterend uitzicht. Naast natuur kent Noorwegen ook een aantal belangrijke steden. Oslo is de hoofdstad van het land maar ook de steden Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromso en Kristiansand zijn belangrijk voor het land.

Verblijf

Waar verblijven we?

Het 5* cruiseschip de MS ROTTERDAM is een elegant schip, heeft 10 dekken en biedt plaats aan 1300 passagiers en ongeveer 600 bemanningsleden. De 2 zwembaden, 3 restaurants, bars, een casino en een theater maken dat u zich geen moment zult vervelen!

Uw binnen- of buitenhut is voorzien van twee bedden, een radio, tv, minibar, een kluisje en een badkamer met douche en toilet. De hutten zijn beschikbaar in diverse prijs- en comfortcategorieën, waarbij een beperkt aantal hutten aangepast is. De reissom is gebaseerd op een 2-persoonsbinnenhut maar wij adviseren u graag over de verschillende huttypen en mogelijkheden.

Activiteiten

Wat gaan we doen? 

Cruisen is een comfortabele manier van vakantie vieren. U geniet van luxe faciliteiten aan boord, heerlijke maaltijden, prachtige uitzichten op de fjorden en natuurlijk maakt u uitstapjes wanneer u aan wal gaat.

Ons vaarschema*:
Dag 1: Rotterdam, inscheping om 17:00 uur.
Dag 2: Cruise dag op zee
Dag 3: Eidfjord en ’s avonds cruisen door het Hardangerfjord
Dag 4: Stavanger
Dag 5: Kristiansand
Dag 6: Oslo
Dag 7: Cruise dag op zee
Dag 8: Rotterdam, ontscheping na ontbijt

*Toelichting:
Tijdens de zeedag hebt u volop de tijd om de MS Rotterdam te ontdekken. De volgende dag staat in het teken van de imposante Noorse Fjorden. Allereerst staat het imposante Eidjord op het programma. ‘s Avonds varen we door het Hardangerford. Mooie plaatjes gegarandeerd!
Stavanger, met zijn witte houten huisjes op de heuvels rond de gezellige haven, is de volgende bestemming. De volgende bestemming is Kristiansand, aan de Noorse zuidkust. Dit stadje biedt Noorse architectuur, mooie musea en een fantastische natuur langs de nabije kust.
Oslo is de volgende haven die we bezoeken. De paleizen, het operagebouw en het Vigelund park met zijn schitterende beeldhouwwerken zijn een bezoek meer dan waard.
Na een heerlijke dag genieten van de vele faciliteiten en activiteiten op de MS Rotterdam bereikt u Rotterdam.

Reissom

Vertrekdatum: 23-05-2020

 • Marente Ledenreis - Noorse Fjorden Zeecruise: 1.549,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 19,36


Reissom

 • Reissom lichte zorg: € 1.549,00
 • Korting reisgenoot zonder zorgvraag: € 300,00


Inbegrepen

 • 7 overnachtingen in een standaard binnenhut
 • Alle maaltijden aan boord en 24/7 koffie, thee en water
 • Havengelden en belastingen
 • Entertainment aan boord
 • 2 begeleiders die tijdens de reis ondersteuning kunnen bieden op het gebied van ADL-verzorging


Niet inbegrepen

 • Vervoer naar Rotterdam v.v.
 • Excursies
 • Consumpties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verplichte fooien USD 15 p.p.p.d
 • € 20,00 reserveringskosten per persoon
 • € 2,50 Calamiteitenfonds
 • Reisverzekering (optioneel)
 • Annuleringsverzekering (optioneel)
   

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.


Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 30% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom.

Volgens de ANVR Reizigersvoorwaarden heeft u geen herroepingsrecht bij het boeken van cruisereizen (Artikel 1.3 ANVR-Reizigersvoorwaarden). U kunt deze voorwaarden nalezen op www.anvr.nl.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 8
 • Max. aantal reizigers: 14
 • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

 • Rotterdam - Boompjeskade

 

Marente Ledenreis

Ouderen Vakanties heeft samen met zorginstelling Marente een drietal reizen samengesteld die enkel voor leden van Marente te boeken zijn.

Wie is Marente?

Marente is een zorgorganisatie en biedt zorg en ondersteuning aan ouderen en kwetsbaren in de Duin- en Bollenstreek, Oegstgeest, Voorschoten en Leiden. Zij ondersteunt mensen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en leven. Daarnaast helpt Marente te revalideren of herstellen na een behandeling in het ziekenhuis of bij de huisarts. Voor de meest kwetsbare ouderen biedt Marente verblijf, zorg en behandeling in 10 woonlocaties. Er is echter nog meer mogelijk dan de handen aan het bed en de hulp in huis. Marente biedt een compleet pakket extra's die het leven aangenaam maken. Leden maken voordelig gebruik van handige diensten (aan huis) en ontmoeten elkaar tijdens de talrijke cursussen, activiteiten, uitstapjes en vakanties.

Nog geen lid?

Bent u nog geen lid maar wilt u wel mee op reis? Lid worden kan online via https://marente.nl/ledenvoordeel/word-lid-van-marente of telefonisch via 071-409 32 23.Het lidmaatschap van Marente levert veel op. In de eerste plaats kunt u gebruik maken van diensten en kortingsregelingen. Ook kunt u voordelig deelnemen aan de cursussen en activiteiten.
Daarnaast valt drie keer per jaar Thuis! - het ledenmagazine van Marente - bij u op de mat. Thuis! inspireert, vertelt over gezond zijn, gezond blijven en brengt u op de hoogte van interessante aanbiedingen.

Het lidmaatschap kost € 23,95 per huishouden, per jaar.

Bijzonderheden

Grensdocumenten
U dient voor deze reis in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Tender bestemming
Op de diverse bestemmingen die het schip aandoet wordt er in principe direct aan wal aangelegd waardoor u gemakkelijk kunt ontschepen. De rederij behoudt zich echter te allen tijde het recht voor om enig onderdeel van een cruise op redelijke gronden te wijzigen of te annuleren. Zo kan het voorkomen dat een haven als tenderbestemming wordt aangemerkt, waardoor u met kleine bootjes vanaf het schip naar wal wordt gebracht. In dit geval is er beperkte/geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om aan wal te gaan.

Betaling aan boord
Uw uitgaven aan boord worden op een zogeheten ‘boordrekening’ geschreven. Deze rekening betaald u voor de ontscheping bij de service balie aan boord. Let wel: deze rekening mag enkel betaald worden in dollars, of met uw creditcard. Houdt er dus rekening mee dat u of in het bezit moet zijn van een creditcard (dit heeft de voorkeur) óf voor aanvang van de reis euro’s omwisselt voor dollars zodat u de betaling aan boord kan verrichten.

Hutmogelijkheden & extra's
Voor meer informatie over de 1-persoonshuttoeslag, de verschillende hutmogelijkheden en overige opties, verwijzen wij u graag door naar: bereken uw prijs of kunt u contact met ons opnemen via telefoon of mail.

Foto's

 • Noorse Fjorden Activiteiten 1
 • Noorse Fjorden - 2
 • Noorse Fjorden foto 1 24-5
 • Noorse fjorden oudere
 • Noorse Fjorden Overig 2

Vertrekdata:

 • 23-05-2020 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Noorse Fjorden Activiteiten 1Noorse Fjorden - 2